Vzhůru do školy vaření Chefparade!

Komerční články

Vzhůru do školy vaření Chefparade!Hledáte originální gastronomickou zábavu či vhodný dárek? ...


Hledáte originální gastronomickou zábavu či vhodný dárek? Chefparade, škola vaření pro začátečníky i pokročilé, která nabízí kuchařské kurzy vaření, je tím pravým řešením.

Navštívila jsem kurz francouzské kuchyně I. Jinak zde samozřejmě mají velmi rozmanitou nabídku kurzů od asijské, i americké kuchyně, přes evropskou až po kurz přípravy steaků či sladkých pralinek.  Nabízejí též sezonní záležitosti, jako je oblíbené grilování či kurz přípravy chřestu. Pro firmy pořádají firemní akce a teambuilding.

Myslím, že jsem kuchařsky velmi zdatná, vařím skoro 20 let, ale na kurzu jsem se přesvědčila, že se mám opravdu ještě co učit. S panem šéfkuchařem Michalem Nevtípilem jsem spolu s asi dalšími 11 účastníky kurzu pronikla do tajů přípravy výtečného lososového tartara, cibulové polévky s krutóny, tradiční kohoutka na víně „Coq au vin“ a Créme bruleé.

Pan kuchař nás přivítal, rozdal zástěry s logem Chefparade a poučil nás ohledně hygieny i bezpečnosti v kuchyni. Po umytí rukou jsme se postavili do skupinek kolem několika nerezových stolků, vybavených již prkénky a surovinami a po krátké přednášce o francouzské kuchyni jsme byli hozeni do vody. Začali jsme lososovým tartarem, kdy jsme si nasekali rybí maso nadrobno a ochutili, byla to dobrota. Následně jsme pokračovali cibulovou polévkou, s ukázkou, jak krájet cibuli i udělat kohoutkem na víně. A mezitím vždy uvařené ochutnávali. Poprvé v životě jsem držela v ruce flambovačku, ale Créme bruleé byl opravdu výtečný.

Po kurzu mně hřálo též vědomí, že někdo jiný za mě i uklidí, což se mi doma příliš často ve čtyřčlenné rodině nestává.  

Po kurzu jsme dostali recepty, takže můžu v trénování směle pokračovat i doma.

Pro vaši inspiraci přidávám i recept na Crème brûlée.

Původ: Francie

Přísady:

  • 1 lusk vanilky, rozpůlený a vyškrábaný
  • 600 ml smetany ke šlehání
  • 5 nebo 6 žloutků
  • 3 pol. lžíce co nejjemnějšího cukru krupice + na dokončení 8 lžiček hnědého cukru

Příprava:

  1. Zahřejte troubu na 155°C, horkovzdušnou na 145°C.
  2. Smetanu a vanilku dejte do rendlíku a na mírném ohni pomalu prohřívejte těsně pod bod varu. Odstavte.
  3. Žloutky a cukr utřete dohusta. Poté je zalijte vychladlou vanilkovou smetanou (lusk předtím vyjměte) a promíchejte, aby se směsi spojily.
  4. Směs nalijte do ohnivzdorných formiček o objemu zhruba 200 ml a umístěte je do hlubší zapékací nádoby nebo pekáče. Do nádoby pak vlijte tolik vody, aby sahala do poloviny výšky formiček.
  5. Pečte 35 až 50 min nebo do chvíle, kdy pudinky zpevní. Poté vyjměte formičky z pekáče a nechte je přibližně tři hodiny chladit.
  6. Posypte hnědým cukrem a zapečte opalovačkou

Komentáře rss


Nebyly přidány žádné komentáře.

Reklama

Potřebujete malý tablet na cesty? Zvolte iPad mini od Applu!

Webové stránky za pár korun. Stránky snadno a rychle.

Nejnovější komentáře

Jak se stát dodavatelem do obchodních řetězců

Dobrý den ,můžu také poprosit kontakt na vás. Email : daja2406@email.cz

Zaslal/a: Diana  •  Čas: 4.11.2024 12:47

Jak se stát dodavatelem do obchodních řetězců

Dobrý den, prosím též o rady, jak na to dostat se do řetězce. Jmenop@seznam.cz Zdravim Zena

Zaslal/a: Zena  •  Čas: 10.10.2024 16:28

Jak se stát dodavatelem do obchodních řetězců

Dobrý den, chci dozvedet vic. Pošlete mi na Vás kontakt na jan.prus@4lp.cz Moc děkuji Jan Prus

Zaslal/a: Jan-Prus  •  Čas: 30.7.2024 12:34

Jak se stát dodavatelem do obchodních řetězců

Dobrý den, prosím můžete mi dát na vás kontakt? j.walterova@lasting.eu

Zaslal/a: Jarka  •  Čas: 20.5.2024 9:35

Jak se stát dodavatelem do obchodních řetězců

Dobry den, chci dozvedet vic. Pošlete mi na Vás kontakt na artemabri@gmail.com Moc Dekuji. Artem

Zaslal/a: Artem  •  Čas: 12.11.2023 20:16