Francouzská kuchyně, kuchyně labužníků

Komerční články

Francouzská kuchyně, kuchyně labužníkůFrancie je zemí labužníků, kde vaření a hodování má velkou tradici. Její kuchyně je pestrá, plná koření a kombinací ingrediencí jemných chutí.


Mnoho gurmánů si při zaslechnutí francouzská kuchyně vybaví hlemýždí delikatesy, žabí stehýnka, křepelky a mnoho dalších na pohled exotických pochoutek. Francouzská kuchyně však není jen o exotických surovinách. Francie je plná oblastí, které mají své vlastní speciality. K francouzské kuchyni neodmyslitelně patří maso - jehněčí, hovězí, telecí i skopové. Francouzi milují úpravy masa ve všech jeho podobách. Nejsou to však jen steaky, jsou to i paštiky a teriny, dušené ragú či vnitřnosti mnoho dalších. Ke každému masu patří i zelenina, mezi nejčastěji používané patří dýně, artyčoky, čerstvý špenát, čekankové puky, květák či světově proslulý francouzský chřest. Do kulinářského slovníku se vryl termín „bouquet garni“, což znamená svazek čerstvých různých druhů bylinek, který je svázán nití. Nesmíme zapomenout ani na ryby a mořské plody. Mezi nejoblíbenější patří především ústřice, slávky, mušle svatého Jakuba, langusty a nejrůznější druhy mořských mušlí a šneků.

K francouzské kuchyni neodmyslitelně patří francouzské víno, na které jsou Francouzi právem hrdi. Mezi tradiční vinařské oblasti patří Bordeaux, Alsace, Champagne, Burgundsko či údolí řeky Loire. Nejznámější odrůdy z těchto oblastí jsou: Chardonnay, Savignon Blanc, Merlot, Pinot Gris a mnoho dalších. Francouzské víno se velmi často používá jako jedna z ingrediencí k vaření či se servíruje pouze k jídlu. Ke kvalitnímu vínu se často servírují francouzské sýry, mezi které patří např. ementál, roquefort či camembert, a čerstvý jemný bílý chléb či slavné francouzské bagety. Při přípravě jídel se často využívá flambování, kdy je jídlo zalito kvalitním koňakem či calvadosem a poté je zapáleno.

Pokud vás francouzská kuchyně zaujalo, existuje mnoho způsobů, jak se ji naučit. Může doma zkoušet a učit se z kuchařek, anebo se přiučit od pravých profesionálů. Ovládat se francouzskou kuchyni můžete například ve škole vaření Chefparade, kterou můžete nalézt v samém centru Prahy. Chefparade je škola vaření pro začátečníky i pokročilé. Nemusíte se tak bát, že by kuchařské kurzy vaření nebyly pro vás vhodné. Na kurzech francouzské kuchyně se můžete naučit např. tartar z lososa s rucolou, tradiční kuře na víně a bylinkách a mnoho dalších zajímavých receptů. Francouzskou kuchyni si můžete dopřát i na některé z oslav či akcí, které si v Chefparade můžete uspořádat. Mezi velmi oblíbené patří především firemní akce a teambuilding, kde můžete stmelit svůj pracovní kolektiv zábavnou formou a ještě se při tom něco přiučit.

Více o škole vaření Chefparade a nabídce kurzů francouzské kuchyně můžete nalézt na www.chefparade.cz.

Komentáře rss


Nebyly přidány žádné komentáře.

Reklama

Nejnovější komentáře

Jak se stát dodavatelem do obchodních řetězců

4 Johnnie, pošlete mi na Vás kontakt na info@worko.cz nebo tel. 702076363, díky H.

Zaslal/a: Honza  •  Čas: 23.2.2017 9:11

Jak se stát dodavatelem do obchodních řetězců

Byl jsem 8 let dodavatelem 2 řetězců a to nejen v ČR. To co tady uvádíte jsou naprosté bludy. Řetězec potřebuje, aby dodávky zboží fungovaly a pokud možno bez problémů, protože jinak nemá co prodávat. Podmínky jsou striktní, ale rozhodně férové. Protože...

Zaslal/a: Johnnie  •  Čas: 23.1.2017 19:08

Dívky měly zazpívat koledu Tichá noc

Koukal jsem na celé video a fakt jsem na to nepřišel

Zaslal/a: Tkim  •  Čas: 4.12.2016 15:11

Koupě použitého notebooku

Zdravím, už několikrát jsem koupil starší a opět prodal na náhradní díly. Narazil jsem tam vždy jen na solidní prodejce i kupce. :)

Zaslal/a: Carlos847  •  Čas: 1.11.2016 15:34

Návod jak usnout při zlechtání

Neskutečné Ten by pod sebe potřeboval pořádnou matraci!

Zaslal/a: Zipii  •  Čas: 22.8.2016 13:40